London
Berlin
Rom
Barcelona
Paris
Amsterdam
Budapest
Prag
Krakow
Aktiv ferie

Services i Prag på firmarejsen

TRANSFER & TRANSPORTKORT
Vi kan tilbyde lufthavnstransfer og banegårdstransfer t/r, hvor I bliver hentet i en privat bus og kørt til jeres hotel. Med en transfer bliver enhver rejse langt mere afslappet.
Pris lufthavnstransfer pr. vej:
9-14 personer kr. 700,00, 15-19 personer kr. 800,00, 20-45 personer kr. 1.150,00
Pris banegårdstransfer pr. vej:
9-14 personer kr. 600,00, 15-19 personer kr. 750,00, 20-45 personer kr. 1.050,00

Vi kan tilbyde transportkort til al offentlig transport, gældende i det tidsrum I måtte ønske. På den måde skal I ikke bruge tid på at købe billetter, hver gang I skal med offentlig transport, og I får derved mere ud af jeres tid i Prag.

GUIDEDE TURE & ANDRE SERVICES
Vi har et omfattende program med guidede ture (med dansktalende guide) og diverse services. Se programmet nedenfor, og kontakt os endelig, hvis I har ønsker, der går ud over programmet.

1.        Bådtur 2,5 – 3 timer heraf  2 timers sejltur.
Bådturen er vel nok Prags mest pouplære. Vi går ned til båden, hvor vi starter med en aperitif, Becherovka eller en sodavand. Derefter byder vi på den helt store buffet med kolde og varme retter, samt frugt, ost og kage til dessert.
Vores guide vil under sejlturen fortælle lidt om de mange spændende bygninger, man sejler forbi og holde et lille, meget populært foredrag, som vi kalder “De sociale Forhold“. Vi vil fortælle om tjekkernes levevis mht barselsordning, skolegang lønninger, skatter, huslejepriser, pensioner og meget andet.
Det vil også være muligt at gå op på dækket og nyde udsigten over Den gamle Bydel.
Pris pr. person inkl. dansktalende guide kr. 175,00

2.         Bådtur 1 times sejltur
På denne bådtur sejler man under Karlsbroen, hvorfra man har en formidabel udsigt til Prags Borg og mange af de andre flotte bygninger i Den gamle Bydel. Nyd udsigten fra soldækket.
Pris pr. person ekskl. guide kr. 85,00

3.        Byrundtur 4 timer for hele gruppen.
Vi starter turen på jeres hotel og tager med jeres bus eller offentlig transport til centrum. På denne tur til fods kommer man forbi næsten alle Prags mest interessante bygninger og monumenter. Vi kan nævne Folkets Hus, Stænderteatret, hvor Mozart slog sine folder i 1700-tallet, Den gamle Rådhusplads med det berømte Astronomiske Ur, Det jødiske Kvarter, Karlsbroen og Prags Borg, som er Europas største. Ved borgområdet holder vi en pause for en forfriskning.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide kr. 1.000,00 kr.

4.        Theresienstadt 5 timer
Theresienstadt blev under 2. Verdenskrig overtaget af tyskerne og brugt som gestapofængsel og transitlejr for titusindvis af jøder. Vi byder på rundvisning i Den lille Fæstning – altså fængslet, hvor man ser de forskellige celler, hvor fangerne levede under kummerlige forhold, henrettelsespladsen og massegravene. Derefter besøger vi til Ghettomuseet i selve byen Theresienstadt, som under krigen også var overtaget af tyskerne og brugt som transitlejr for de mange jøder, hvoraf mange blev sendt videre til bla Ausschwitz, hvor langt de fleste blev gasset. Tilsidst kører vi krematoriet, som tyskerne byggede under krigen, da de ikke kunne overkomme at begrave de mange døde.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide, ekskl. transport kr. 1.200,00
+ Entré pris pr. person kr. 30,00

5.        Guide i Theresienstadt
Kommer I direkte fra Danmark og gør ophold i Theresienstadt, kan vores guide møde  jer dér og give jer en rundvisning på ca 1,5 time i Den lille Fæstning – altså fængslet, hvor man ser de forskellige celler, hvor fangerne levede under kummerlige forhold, henrettelsespladsen og massegravene.
Guiden kører evt med jer i bussen til Prag og giver jer undervejs praktiske oplysninger og gode råd om opholdet. Guiden kan også være behjælpelig med indkvarteringen på hotellet.

6.       Fløjlsrevolutionen mm og kommunistmuseum 2 timer
Først spadserer vi godt en time rundt i Prags historiske centrum, hvor guiden vil berette  om 1. og 2. verdenskrig med mordet på den tyske, stedfortrædende rigsprotektor, Heydrich, Foråret i Prag 1968 med Dubcek, kommunismens sammenbrud i 1989, hvor Havel var en af de vigtigste personer samt Tjekkoslovakiets opdeling i Tjekkiet og Slovakiet i starten af 1993. Vi kommer rundt til de mange af de steder, hvor begivenhederne rent faktisk fandt sted. Tilsidst besøger vi Kommunistmuseet, hvor der er en række plancher og genstande fra tiden under kommunisterne, ligesom der er mulighed for at se flere film om perioden.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide kr. 700,00
+ Entré pris pr. person kr. 45,00
                            

7.        Karlštejn og glasværk 7 timer
Først kører vi til glasværket i Nižbor for at se hele produktionen der, dvs. pusteriet og slibningshallen. Bagefter er der mulighed for at købe billigt ind i fabrikkens krystalbutik eller få en forfriskning i cafeteriet. Derefter fortsætter vi til Karlštejn, hvor man har ca. tre timer på egen hånd. Man kan gå eller køre helt op på toppen af bakken til borgen Karlštejn og spadsere nedad igen. Undervejs kan man nyde en god frokost (ikke inkluderet i prisen) eller købe krystal i souvenirbutikkerne.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide kr. 1.400,00
+ Entré pris pr. person kr. 30,00

8.       Karlštejn og drypstenshuler 7 timer
Først kører vi til drypstenshulerne i Koněprusy, som blev opdaget i 1950. Vores guide vil give jer en  rundvisning på ca. 40 min. i de 25 mill. år gamle huler. I de mange rum kommer vi til at se flotte drypstensformationer i forskellige farver. Vi kommer også til den hule, hvor der er udstillet kopier af homo sapiens, makakabe, hjort og det uldne næsehorn, som alle har levet i hulerne. Falskmøntnerværkstedet fra 1400-tallet ser vi ligeledes. Derefter fortsætter vi til Karlštejn, hvor man har ca. tre timer på egen hånd. Man kan gå eller køre helt op på toppen af bakken til borgen Karlštejn og spadsere nedad igen. Undervejs kan man nyde en god frokost (ikke inkluderet i prisen) eller købe krystal i souvenirbutikkerne.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide, ekskl. transport kr. 1.400,00
+ Entré pris pr. person kr. 30,00

9.       Lidice 4 timer
I maj 1942 blev den stedfortrædende, tyske rigsprotektor i Prag, Reinhard Heydrich, myrdet af tjekkoslovakiske faldskærmssoldater. Tyskernes hævn for dette mord var ganske forfærdelig. De tog rundt til landsbyerne omkring Prag og myrdede i flæng. Værst gik det ud over byen Lidice ca 25 km vest for Prag, hvor alle mænd og drenge over 15 år blev henrettet på stedet, mens kvinder og mindre børn blev sendt til udryddelseslejre i bla Polen. Selve byen blev brændt af og jævnet med jorden af bulldozere. På denne tur skal vi til Lidice og se et meget informativt musem og gå en tur i det, der tidligere var byen Lidice, hvor der er en række mindesmærker og ruiner fra denne forfærdelige begivenhed.
Pris for hele gruppen inkl. lokal guide, ekskl. transport kr. 400,00
+ Entré pris pr. person kr. 30,00

10.      Morgenmad i Theresienstadt
Vi kan arrangere morgenmad for jer på et hotel i Theresienstadt. Den består af skinke, brød, smør, yoghurt, cornflakes, mælk, 0,2 l appelsinjuice samt kaffe eller the             

11.       Kutna Hora 8 timer
Denne flotte UNESCO-beskyttede middelalderby er virkelig et besøg værd. Den    opstod, da der i 1200-tallet blev fundet rige sølvårer under byen, hvorefter man under dette boom byggede husene tilfældigt på stedet. Byen konkurrerede i middelalderen med Prag om at være landets mest betydningsfulde by. På et tidspunkt var den også kongesæde.Vi skal besøge Skt. Barbara-katedralen, som er bygget i 1300-tallet af samme arkitekt som Skt Vitus-katedralen på Prags Borg, vi skal ned i en af minegangene i sølvminen, hvor man får et meget klart indtryk af de vanskelige arbejdsvilkår, som minearbejdrne havde, og vi skal også til benkapellet i udkanten af byen, hvor udsmykningen består af knogler fra 40.000 mennesker.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide, ekskl. transport kr. 1.400,00
+ Entré pris pr. person kr. 90,00 

12.       Sort/lys teater
Sort/lys teater er en teaterform, som oprindeligt stammer fra Østen, men stort set ikke findes andre steder end i Prag. Stykket foregår på den måde, at der forrest på scenen er nogle skuespillere, som udfører at traditionelt show med komik og mimik, men uden ord. Bagest på scenen er der så nogle andre skuespillere, som er klædt helt i sort, hvorfor man ikke kan se dem, men man kan sagtens se de remedier, som de han med ind på scenen, og som de udfører nogle forunderlige ting med. Forestillingen er uden ord, så forståelsen er der ingen problemer med.
Pris pr. billet kr. 150,00-180,00 kr.

13.      Skoda 6 timer
Skodafabrikkerne, som ligger godt en times kørsel fra Prag, blev grundlagt i slutningen af 1800-tallet. I starten af 1990`erne blev de opkøbt af VW. Vi starter besøget med to kortfilm om fabrikkens historie og produktion, efterfulgt af rundvisningen på museet, hvor vi ser Skodas første produkter, nemlig cykler. Derudover er der udstillet mange af fabrikkens biler helt frem til idag. Også se mere specielle såsom brandbiler, præsidentbiler og racerbiler får vi også at se. Til slut kører vi rundt på fabriksarealet og skal ind i to fabrikshaller, dels den hal, hvor gearkasserne bliver fremstillet, dels samlebåndet, hvor Skoda Fabia bliver samlet.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide, ekskl. transport kr. 1.200,00
+ Entré pris pr. person kr. 55,00

14.       Sommerbobslæde 3 timer
Til de adrenalinhungrende er der her et godt tilbud. På denne bane, som slynger sig  ned ad bakken kommer man op på en fart af helt op til 50 km/timen. Man kører på nogle små slæder med hjul under og bestemmer selv hastigheden, da slæderne er udstyret med bremser. I forbindelse med banen er der en restaurant, hvor vi ind imellem turene byder på en pizza og en sodavand. I bestemmer selv, hvor længe I vil blive på stedet.
Pris pr. person inkl. dansktalende guide og entré, ekskl. transport kr. 165,00

15.      Tre-retters studentermenu
Til studentergrupper kan vi hver dag under opholdet i Prag tilbyde en tre-retters menu på vores hoteller. Der er mange valgmuligheder, men typisk består menuen af suppe, efterfulgt af hovedret – evt kyllinge- eller svinesteak med kartofler og lidt grønt, derefter dessert. Indhent menuforslag!

16.      Institutionsbesøg  2-4 timer
Vi kan arrangere besøg på en række institutioner, hvor man vil få et indtryk af, hvordan disse fungerer i forhold til de tilsvarende danske institutioner. Besøgene vil typisk bestå af et foredrag af institutionslederen eller en anden leder. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål. Derefter vil man få en rundvisning på institutionen. Drejer det sig om besøg i folkeskole eller på gymnasium vil jeres elever blive sat sammen i små grupper med de tilsvarende og jævnaldrende tjekkiske elever til en uforpligtende samtale. Eksempler på besøgsmuligheder: folkeskole, gymnasium, børnehave, hjem for forældreløse børn, hjem for narkomaner, hjem for fysisk eller psykisk handicappede, plejehjem.
Det er også muligt for os at arrangere besøg på diverse virksomheder.
Priserne ligger mellem 1200-1800 kr.for gruppen.Indhent konkret tilbud! Alle besøg med dansktalende guide.

Eks: Besøg i en børnehave (Børnehave i Prag 2 – Spanelska www.msspanelska.cz). Besøget består af et lille foredrag om børnehavnen, rundvisning og diskussion.

Eks: Besøg på et pigehjem (Diagnosticky ustav, Na Dlouhe mezi, Praha 4 – www.dum-praha.cz). Pigehjemmet er et midlertidig ophold for unge kriminelle piger samt piger med stofmisbrug mellem 15-18 år. Ingen rundvisning på værelserne men et foredrag og diskusssion af problemer, dagens rutiner, terapier etc.

17.      Foredrag 1-2 timer
Vi kan arrangere forskellige foredrag, holdt af herboende danskere eller lokale tjekker. Vi har kontakt til flere foredragsholdere, som har sat sig ind i forholdene omkring  forskellige emner hernede. Foredragene vil typisk bestå af et længere oplæg omkring et eller flere af nedenstående emner, efterfulgt af muligheden for at stille foredragsholderen uddybende spørgsmål.
Emner:
A)   Sociale forhold: Barselsordning, skolesystem, lønninger, skatter, huslejepriser, sundhedssystem, pensionsalder mm.
B)   Skolesystem (udvidet), ung i Tjekkiet, sport og fritid.
C)   Historisk overblik. Tjekkiets historie fra omkring år 900 og frem til idag, med særligt fokus på tiden fra 2. verdenskrig og til nu.
D)   Iværksætter. Hvordan er det at drive forretning eller firma i Tjekkiet i dag?
Pris: Afhænger af emne og foredragsholder, men ca. 1.000 kr. for 1-2 timers foredrag med spørgsmål.

18.      Jagtslottet Konopiste 3 timer
Dette flotte jagtslot Konopiste er beliggende ca. 45 km fra Prag. Slottet er berømt for den impornerende samling af jagttrofæer, historiske våben, møbler og malerier. Dette blev grundlagt i 1300 tallet og renoveret i 1887 af Franz Ferdinand som blev mydet i Sarajevo i 1914 hvilket man betragter som den begivenhed, der startede første verdenskrig.
Slottet er et af de bedst bevarede i Tjekkiet. Rundturen på slottet med de historiske våben og jagttrofæer er virkelig interessant.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide, ekskl. transport kr. 1.000,00
+ Entré pr. person kr. 30,00

19.      Cesky Krumlov 10 timer
Cesky krumlov er den best bevarede middelalderby i verden. Denn lille UNESCO bevarede by ligger 170 km fra Prag, tæt på det fantastiske naturområde Sumava. Byen ligger ved floden Vlatava som også løber igennem Prag og kender man ikke til arkitekturen skal man blot tænke på H C Andersens mange eventyr for at få en forestilling om hvad der venter jer.
Tjekkiets andenstørste borgområde med store barok haver og det historiske centrum med mere end 300 velbevarede huse, et unikt barokteater og mange små kringlede gader med lokale butikker og et middelaldertrov med en fantastisk atmosfære.
For grupper som gerne vil rafte eller cykle, tilbyder Cesky Krumlov fantastiske muligheder.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide, ekskl.transport kr. 1.700,00

20.      Kulturaften 4 timer
På vores kulturaften skal vi i teatret for at se sort/lys teater. Denne genre sammer oprindelig fra Østen og har virkeligt bidt sig fast i Tjekkiet.
Aftenen starter med at vi går hen til en rigtig hyggelig tjekkisk restaurant i centrum, hvor vi starter med et glas tjekkisk champagne efterfulgt af en lækker tre-retters menu med en drink til. Derefter går vi til teatret for at overvære en forrygende flot og farverig forestilling med sort/lys-effekter, som Prag er så berømt for. Forestillingen er uden ord og derfor også velegnet for uforglemmelig aften for børn. Sort/lys-teater stammer oprindeligt fra Østen, men Prag er et af de få steder i Europa, hvor man kan opleve den.
Det er en forrygende flot og meget farverig forestilling med masser af sort/lys-effekter, som denne teaterform er så berømt for. Foran på scenen er der nogle af skuespillerne, som udfører et traditionelt sjov med komik, mimik og sketches, men uden ord , så alle kan sagtens forstå, hvad det drejer sig om. Indimellem dette er der indslag, hvor andre skuespillere optræder, klædt helt i sort. Pga de meget specielle lyseffekter – sort lys – kan man ikke se disse skuespillere, men man kan sagtens se de remedier, som de har med på scenen, og som de udfører nogle forunderlige manøvrer med.
Pris pr. person inkl. dansktalende guide kr. 305,00

21.      Bryggeritur 3,5 timer
På denne tur skal vi finde ud af hvorfor tjekkerne er det mest øldrikkende folk i verden.
Den store bryggeritur starter på et værtshus med en øl og ølforedrag. Derefter skal vi besøge Prags største bryggeri Staropramen, hvor vi skal have rundvisning og smagsprøver. Næste stop er endnu et lokalt værtshus, hvor vi skal nyde en stærk, sort øl, inden vi slutter af på en restaurant med eget mikrobryggeri, hvor vi byder på friskbryggede mørke og lyse øl (fri konsumering), en tjekkisk menu og røverhistorier. Guiden vil fortælle om det fremragende tjekkiske øl, bla. om bryggemetoder, øltraditioner, store og små bryggerier mm.
Vi skal besøge bryggeriet Staropramen, som er Prags største bryggeri med en årspoduktion på 260 mill. liter øl. På bryggeriet ser vi først en film på 10 min, som omhandler bryggeriets historie og produktion. Filmen viser de gamle brygningsmetoder, hvor øllet stod og boblede med højt skum i de gamle gæringskar. Bagefter skal vi på selve rundvisningen på bryggeriet. Vi skal se bryghus nr 5, det nye bryghus, hvor øllet brygges i dag, og endelig kommer vi også op i tappehallen. Du vil kunne se, lugte og smage råvarerne til ølbygningen, malt og humle. I bryghuset, efter rundvisningen, byder vi på forskellige, små smagsprøver.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide, ekskl. transport kr. 1.000,00
+ Entré pr. person kr. 70,00

22.      Folkloreaften 3 timer
I bliver hentet på jeres hotel af vores minibus og kørt til folklorerestauranten, hvor I bydes velkommen med en Medovina, en aperitif på 19 %, lavet på honning. Derefter skal I nyde en god tre-retters menu med fri øl, vin og vand til.
Under og efter middagen bliver I underholdt af folkloreensemblet, som består af 4 musikere og 4 dansere, samt en konferencier og sanger. Alle er iklædt de smukke nationale folkedragter. Der vil blive fremført musik, dans og sang fra Bohmen, Mahren og Slovakiet. I bliver blandt andet præsenteret for den typiske cimbal, som er et strengeinstument som stammer fra sigøjnertraditionen.
Efter showet bliver I kørt tilbage til jeres hotel.
Pris pr. person ekskl. guide, inkl. transport kr. 250,00

23.      Vandshow 4 timer
Vi anbefaler denne tur! Oplev en fantastisk aften hvor lys, vand og musik danner rammen om en meget imponerende og kunstnerisk aften.
Vi byder velkommen med en tjekkisk apritif i en meget stemningsfuld og hyggelig restaurant hvor vi skal nyde en god 3-retters menu. Efter middagen skal vi opleve et imponerende vandshow ved Krizikova fontainen. Krizikova fontainen, som er Europas største, er en stor visuel oplevelse. Denne flotte og faverige forestilling er også velegnet for børn. Vi indleder med at smage en Becherovka. som er Tjekkiets nationaldrik - en blanding mellem snaps og likør på 38% alkohol, hvorefter vi byder på en tjekkisk tre-retters middag med en drink til. Godt mætte begiver vi os til udstillingsområdet Výstaviště, hvor Křizíkovafontænen ligger.
Fontainen består af 3000 vanddyser og 1248 kulørte projektører, som oplyser vandet i mange flotte farver. Vandet springer i takt til musik – klassisk eller moderne. Det kan være en af de store, tjekkiske, klassiske komponister, musicalmusik, moderne pop, filmmusik, potpourri, panfløjte eller noget helt andet. Forestillingen, som varer ca. 45 minutter afhængigt af musikken, er også velegnet for børn. Fontænen blev bygget i 1891 i forbindelse med en stor industrimesse og renoveret 100 år senere i 1991. Medbring to sporvognsbilletter pr. person.
Pris pr. person inkl. dansktalende guide, ekskl. transport kr. 265,00

24.      Middelalderaften 4 timer
I bliver hentet på jeres hotel og bliver i vores minibus kørt til middelalder restauranten, som ligger på Kongevejen ved trappen, som fører op til Prags borg. Den hyggelige, hvælvede restaurant har uafbrudt været værtshus siden 1475 og hører dermed til en af de absolut ældste i Prag. Den nederste kælder er iøvrigt ofte hjemsøgt af øltørstige spøgelser.
I løbet af aftenen får I serveret en middelaldermenu, bestående af forret, hovedret med forskellige slags kød og tilbehør samt kage til dessert. Menuen spises. som man gjorde dengang. Dertil en øl eller soft drink.
Under og efter spisningen bliver I udsat for de ubehøvlede tjenere, og I skal overvære et stort middelaldershow med tiggere, fægter, mavedansere, jonglør samt fakir og ildsluger. Underholdningen er akkompagneret af tidstypisk musik.Alle aktører er iklædt middelalderkostumer og restauranten er oplyst udelukkende af fakler og levende lys.
Efter denne oplevelsesrige aften bliver I kørt tilbage til jeres hotel.
Pris pr. person inkl. dansktalende guide, inkl. transport kr. 295,00

25.      Melnik, vinsmagning og benkapel 5 timer
Denne charmerende by ligger ca 25 km nord for Prag på det sted, hvor floderne Moldau og Elben løber sammen. Byen ligger i et lille vindistrikt, hvor man dyrker en vin, kaldet Ludmila.
Vi starter vores besøg med at gå til slotsområdet. Ved siden af vinslottet ligger St. Peter og St. Poul-kirken, hvor der også er et lille benkapel, hvor udsmykningen består udelukkende af knoglerne fra 10.000 - 15.000 mennesker. Derefter går vi til slottet, hvor der allerede i middelalderen blev dyrket vin, og som i samme periode var residens for enkedronnningerne. I mere end 250 år har slottet været ejet af adelsslægten Lobkowicz.
På slottet skal vi på rundvisning på egen hånd, behørigt udstyret med skriftlig information om dets indre. Endelig skal vi ned i slottets autentiske vinkælder, hvor de mange hundrede år gamle, originale vintønder stadig står til skue. Vi byder på smagning af seks forskellige af slottets røde og hvide vine.
Der bliver også tid til frokost på byens hyggelige torv (ikke inkluderet i prisen).
Pris pr. person inkl. dansktalende guide, ekskl. transport kr. 265,00

26.      Karlovy Vary – Wellnes og Spa by 10 timer
Karlovy Vary er Tjekkiets mest berømte kurby med 12 helsebringende kilder. Byens historie går helt tilbage til 1300-tallet og gennem århundrederne har mange af Europas helt store berømtheder besøgt denne  flotte by. Vi kan nævne russiske zarer, engelske konger, mange af de store komponister og Goethe.
Vi går en tur gennem byen med de imponerende kolonnader og de store kurhoteller, hvor der også bliver mulighed for at smage på det mineralholdige vand fra nogle af kilderne. Vi kommer forbi den berømte Vridlo, som midt i byen springer i en højde af 14 meter.
Derefter finder vi en hyggelig restaurant til en god frokost (ikke inkluderet i prisen).
Byen er også kendt for krystalproduktion på Moser-glasværket, Thun-porcellæn og for nationaldrikken Becerovka, som er en krydderlikør på 38 pct alkohol. Vi skal på rundvisning på stedet, hvor den brygges og også have nogle smagsprøver.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide, ekskl. transport kr. 1.700,00
OBS: Det vil være muligt at tilkøbe forskellige former for wellness, såsom massage, helsebringende bade etc. Indhent specialtilbud!

27.      Golf 10 timer
Også i Tjekkiet er golf blevet en særdeles populær sportsgren. Derfor findes der i hele landet en række nationale og internationale golfbaner af en ganske høj standard.
Vi tilbyder en 18 hullers bane tæt på Prag. Vi henter jer i vores minibus på jeres hotel kl 09.00 og kører jer til golfbanen. Efter en dejlig dag med god motion i den friske luft henter bussen jer og kører jer tilbage til hotellet. I forbindelse med banen er der forskellige faciliteter. Vi kan nævne driving range med indendørs og udendørs måtter, chipping, pitching og putting greens. I nærheden af første teested er der opvarmningsmuligheder.
Hvis man henvender sig i god tid er det muligt at leje alt nødvendigt udstyr og evt også bestille en golfinstruktør.
Pris pr. person ekskl. guide kr. 925,00

28.     Det Tjekkiske Paradis og Skoda Museum 10 timer
Først kører vi ca. en time til Mlada Boleslav, hvor Skodafabrikkerne ligger. Fabrikkerne blev grundlagt i slutningen af  1800-tallet, hvor de første produkter var cykler. Få år senere begyndte man at lave biler. Under kommunisterne var fabrikkerne nationaliseret, og i starten af 1990'erne blev de opkøbt af VW.
På denne tur byder vi på besøg på Skodamuseet, hvor vi skal beundre mange af de forskellige modeller  fra fabrikkens mere end hundredeårige eksistens. Der er brandbiler, præsidentbiler, racerbiler og mange andre.
Efter besøget på Skoda kører vi videre til Jicin, hvor der bliver tid til frokost (ikke inkluderet i prisen) i denne lille, hyggelige by, tæt på Det tjekkiske Paradis. Derefter kører vi kun få km til et af områderne med de imponerende sandstensformationer. Der får man mulighed for en spadseretur op og ned mellem klipperne, som er dannet for flere tusinde år siden, og derefter er formet af vind og regn, frost og hede. Man kan vælge en kort tur på 30-60 min eller den lidt længere på op mod 90 min.
Pris pr. person inkl. dansktalende guide, ekskl. transport kr. 195,00.

29.     Landbrugsfaglige besøg 3-5 timer
Alle disse besøg skal ses som eksempler på landbrugsfaglige besøg som kunne have interesse. Hvis I har andre ønsker er I meget velkommen til at kontakte os.
Besøg på en landbrugsskole. Vi skal besøge en landbrugsskole i Tjekkiet. Besøget starter med et foredrag omkring skolesystement samt deres landbrugsskole. Derefter fortsætter besøget med rundvisning på landbrugsskolen med discussion med nogle elever. Derefter får gruppen rundtur på skolens landbrug. Hele besøget sluttets af med frokost. Besøget tager ca. 4 timer.
Besøg på et kooperatitv landbrug. Vi skal besøge et landbrugs kooperativ i Tjekkiet som er beliggende 1 times kørsel fra Prag. Vi skal høre et foredrag omkring hvordan man driver et kooperativ landbrug samt indtjeningsmuligheder. Rundtur og frokost på landbruget. Besøget tager ca. 5 timer.
Besøg hos et privat landbrug med dyre-besætning eller et privat landbrug med planteavl er også muligt at arrangere. Besøgene tager mellem 3-5 timer.
Alle de landbrugsfaglige besøg ligger indenfor 1-2 timers kørsel i bus fra Prag. Vores dansktalende guide henter gruppen på deres hotel og der køres ud til det bestilte besøg. Den dansktalende guide vil være sammen med gruppen hele tiden så der ikke opstår sprog problemer.
Nogle af vores landbrugsgrupper supplerer overnævnte besøg med en udflugt til f.eks. Skoda fabrikkerne, besøg i koncentrations lejren Theresienstadt og byrundtur i Prag. 

30.      Spøgelsestur 2 timer
Prag er kendt for mange ting. Men hvor mange ved, at næsten hver eneste gade i Prag centrum har sit eget spøgelse? På denne tur kommer man bl.a. til at stifte bekendtskab med prinsessens badepiger, den rødhårede tysker og mange andre berømte skikkelser, som viser sig rundt om i Prag i nattetimerne.
I bykernen går vi igennem krogede gader og oplever samtidig det stemningsfulde: "Prague by Night".
Turen er en oplevelse ud over det sædvanlige og den giver et fascinerende indblik i en løjerlig verden, hvor virkelighed og overtro smelter sammen og får det til at risle ned at ryggen.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide kr. 700,00.

31.      Alternativ byrundtur for skolegrupper i stjernløbsform 4 timer
Guiden henter gruppen på jeres hotel og tager med ind til Den Gamle Rådhusplads. Guiden deler gruppen i hold på 4-5 personer. Hvert hold får et spørsmål som de skal besvare. Når alle grupper har fået deres spørgsmål bliver de sendt afsted for at finde svaret. Når gruppen har fundet svaret aflevere de svaret til guiden og får udlevet et ny spørgsmål etc. Det er ialt 7 spørgsmål som skal besvares. Under løbet kommer hver enkelt gruppe forbi Karsbroen, Tynkirken, Det Jødiske Kvarter, Wenslespladsen etc. Til sidst gennemgår guiden svarene og der er en lille præmie til den bedste gruppe.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide kr. 1.000,00.

32.     Prags undergrund og den gamle by 3 timer
Denne Prag tur i den gamle by og under jorden er den første tur med dansk talende guide og er en rigtigt spændende tur for dem som vil opleve det gamle ukendte og mørke Prag.
Prag er berømt for sine smukke bygninger og det hyggelige miljø, men der findes en anden og grusom historie i Prag Undergrund. Inde på den gamle rådhusplads under det astronomiske ur ligger Prags gamle og skjulte by, som ligger 6-7 meter under som det nuværende jordniveau. Du har nu chancen til at komme flere niveauer under byen og se steder hvor folk boede helt tilbage til det 12 århundrede og sendere hen blev et berygtet fængsels,- og torturkælder.
Vi starter turen fra Krudttårnet, går ned igennem en af de ældste gader i Prag hvor der før i tiden var hele 3 paladser, forsætter ind i små smøger og se bygninger flere hundrede år gammel, du vil høre bl.a. om tempelridderne i Prag, Mozart, Tycho Brahe, den kongelige rute, Franz Kafka, religionskrig, 2 verdenskrig slutning og mange andre interessante historier.
Dernæst går vi til Rådhuspladsen for at komme ned til den skjulte by under jorden, hvor vi går rundt i flere af de gamle gange og i vil høre om de grufulde historier om fangernes skæbner og tortur. I de samme gange kæmpede tjekkiske modstandsfolk imod SS og tyske soldater i de sidste dage inden befrielsen af Prag.
Tag med på denne nye og spændende tur som foregår i de små gader i den gamle by og ikke mindst i ”byen under byen”.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide kr. 1.000,00
+ Entré pr. person kr. 40,00

33.      2. Verdenskrig i Prag 3 timer
Vi kan nu med stolthed præsentere turen “2. Verdenskrig i Prag” med en dansktalende guide. Tag med denne nye og spændende tur som handler om tiden før, under og efter besættelsen i Tjekkoslovakiet 1939-1945.
På denne tur besøger vi nogle af de vigtigste steder forbundet med 2. Verdenskrig i Prag. Samtidig vil du høre om De Allieredes svigt i 1938, de tjekkiske piloters heroiske kamp i Royal Air Force, Theresienstadt, Sir Nicholas Winton som reddede 669 jødiske børn fra Nazisterne, de sidste intense dage af besættelsen og Den røde hærs indtog i Prag. Sidst, men ikke mindst, vil du også høre om de modige tjekkiske faldskærmsjægere fløjet ind fra England for at udføre attentatet imod den berygtede og farlige SS-obergruppenführer Reinhard Heydrich.
Vi starter turen med at besøge Skt. Cyril og Methodios kirken. I krypten under denne kirke skjulte de 7 tjekkiske faldskærmsjægere sig efter attentatet imod Reinhard Heydrich. Natten mellem 18 og 19.juni 1942 forsvarede de sig imod flere hundrede SS-soldater i flere timer. Attentatet og den forfærdelige hævn fra Nazisterne er en af allervigtigste begivender under 2. Verdenskrig i Tjekkoslovakiet. Krypten er i dag et nationalt mindesmærke.
Derefter bevæger vi os til det jødiske kvarter og du vil her høre mere om Theresienstadt og Hitlers uhyggelige planer for Tjekkoslovakiet, som faktisk i sidste ende endte med at skåne synagogerne i Prag.
Vi forsætter turen med at se på bygninger og steder, som vidner om de voldsomme kampe der foregik i begyndelsen af maj 1945 under opstanden imod besættelsesmagten. Op imod 30.000 tjekkere deltog i kampene og der var store tab på begge sider. Befrielsen kom den 9. maj og de sidste kampe fandt sted den 11. maj 1945.
Der vises en bl.a. 40 min. lang film på rundvisningen.
Pris for hele gruppen inkl. dansktalende guide kr. 1.000,00
+ Entré pr. person kr. 30,00

34.     Bådtur (for studentergrupper). 2 timer
Bådturen for studentergrupper er vel nok Prags mest populære. Især på studieturens sidste aften er denne tur populær.
Vi går ned til båden (gruppens egen båd), hvor vi starter med en sodavand. Derefter byder vi på frokost eller aftensmad (buffet).
Vores danske guide vil under sejlturen fortælle lidt om de mange spændende bygninger, man sejler forbi og holde et lille, meget populært foredrag, som vi kalder “De sociale Forhold“. Vi vil fortælle om tjekkernes levevis mht barselsordning, skolegang lønninger, skatter, huslejepriser, pensioner og meget andet.
Det vil også være muligt at gå op på dækket og nyde udsigten over Den gamle Bydel.
Pris pr. person inkl. dansktalende guide kr. 145,00